חדש! הגשת בקשות אישורי כיבוי אש בתחנת ביתר

5/05/2016
הגדל

חדש! הגשת בקשות אישורי כיבוי אש בתחנת ביתר

נציב כבאות והצלה נעתר לבקשת ראש העיר רובינשטיין, והודיע כי החל מיום שלישי השבוע תתקיים בתחנת הכיבוי החדשה בביתר קבלת קהל בנושא אישור תכניות ורישוי עסקים ♦ מדובר בבשורה גדולה לציבור, שלא ייאלץ לנוסע במיוחד לגבעת זאב

בשורה לתושבי ביתר עילית: החל מיום שליש השבוע, תתקיים בביתר עילית קבלת קהל קבועה ע"י נציג מחלקת בטיחות אש מחוזית ברשות הכיבוי.

מדובר בבשורה גדולה לציבור, שעד כה נאלץ לנדוד עד לתחנת הכיבוי בגבעת זאב, על מנת להגיש אישורי בנייה, כמו גם בקשות לרישוי עסקים. כעת כאמור, תשמש תחנת הכיבוי החדשה והמפוארת שנחנכה בביתר רק לאחרונה, גם למטרה חשובה זו.

קבלת הקהל תתקיים בתחנת הכיבוי שבמרכז החירום העירוני, מדי יום שלישי, בין השעות 9:00-14:00, והיא תעסוק כאמור בהגשת תכניות בנייה לאישור וברישוי עסקים.

השירות החדש מתאפשר לתושבי ביתר לאחר לחץ מצידו של רה"ע מאיר רובינשטיין, שהגיע בפניותיו עד לנציב כבאות והצלה ארצי רב טפסר שחר איילון, ודרש, כי התחנה החדשה שנבנתה במשותף עם העירייה, תשמש גם לקבלת קהל עבור נושאים אלו.

בפניותיו טען רובינשטיין, כי "כיום, נאלצים בביתר להעביר את כל תכניות הבנייה של ביתר עילית לאישור בתחנת הכיבוי בגבעת זאב, זאת למרות היותה עיר ואם ישראל, עם למעלה מ-50,000 תושבים וקצב בנייה גבוה.

"מצב זה הינו קשה, בלתי נסבל ובלתי סביר, מכביד על תושבי העיר, ואף גורם נזקים כספיים חמורים לאור זמן ההמתנה הארוך ואי-אישור תכניות הבנייה במועד. אנו מבקשים בזאת לסיים את הסאגה והמצב הבלתי נסבל, ולהציב בתחנה החדשה בודק תכניות מטעם רשות הכיבוי, בשלב ראשון לפחות פעם בשבוע, בכדי להעניק שירות מינימאלי ראוי לתושבי העיר".

בשלב הראשון, ביקש רובינשטיין לקיים את קבלת הקהל פעם בשבוע. אולם בהמשך צפוי מספר הפעמים לגדול, בהתאם לצרכי העיר.

ראש העיר מסר, כי הוא מודה לרשות הכיבוי על היענותם, ובפרט לנציב כבאות והצלה רב טפסר שחר איילון ולטפסר בכיר אמנון אמיר מפקד מחוז יו"ש, "על מחויבותם התמידית לצרכי תושבי העיר".