שר הבריאות הרב יעקב ליצמן וסגן שר החינוך הרב מאיר פרוש סיירו בביתר עילית

3/05/2016 14:00
שר הבריאות הרב יעקב ליצמן וסגן שר החינוך הרב מאיר פרוש סיירו בביתר עילית (הגדל)

על רקע התפתחותה המואצת של עיר התורה והחסידות

שר הבריאות הרב יעקב ליצמן וסגן שר החינוך הרב מאיר פרוש סיירו בביתר עילית

הרב ליצמן: "גיליתי עיר מושקעת מאוד שמתפתחת היטב ונפעל בכוחות משותפים כדי שראש העיר יקבל משאבים גדולים לקידום הבריאות והרווחה" ♦ הרב פרוש: "כולנו מחויבים ונרתמים בכוחות משותפים כדי לסייע לראש העיר לפתח את העיר ולפתור את מצוקות הרשויות החרדיות" ♦ הרב מאיר רובינשטיין: "ביתר עילית מתפקדת כעיר וותיקה אבל היא מתחדשת ונבנית ללא הפסקה"

שר הבריאות ח"כ הרב יעקב ליצמן, יחד עם סגן שר החינוך ח"כ הרב מאיר פרוש, ערכו סיור מקצועי משותף בביתר עילית, כאורחיו של ראש העיר הרב מאיר רובינשטיין, בו עמדו מקרוב על צרכי העיר המתפתחת ומתקדמת בקצב מהיר.

את פני שר הבריאות וסגן שר החינוך, קיבלו ראש העיר מאיר רובינשטיין, יחד עם סגניו, חברי מועצת העיר, בכירי עיריית ביתר עילית בכירי ארגון מד"א ומפקדי המחוז של כב"א כמו גם אישי ציבור, שבאו להשתתף בביקור המשותף.

שיתוף הפעולה ההדוק בין שני האישים, בא לידי ביטוי בדאגה המשותפת לצרכי ביתר עילית, הגדלה בקצב מרשים - הן מבחינת מספרי התושבים, והן מבחינת התפתחות מוסדות החינוך, מוסדות הציבור והשירותים השונים בעיר, דבר המציב אותה כאחת הערים החרדיות המובילות ביותר בכל התחומים. "בזכות שיתוף הפעולה ההדוק בין האישים, זוכה ביתר לסיוע גדול בהתפתחותה", אמר ראש העיר רובינשטיין.

במסגרת הסיור המיוחד, חנך שר הבריאות את נקודת מד"א המחודשת הכוללת את ניידת הטיפול נמרץ שהגיעה כזכור לעיר לאחר התערבות של שר הבריאות הרב יעקב ליצמן שהעלה בדבריו את הצורך להקים תחנת מד"א ראויה במתחם החירום העירוני יחד עם תחנות המשטרה וכיבוי אש.

במעמד החגיגי השתתפו מנכ"ל מד"א מר אלי בין, ומתנדבי מד"א ואיחוד הצלה בעיר בראשות ר' שמשי גרוסברגר ור' יוסי רייניץ. נקודת מד"א החדשה, אותה העמידה העירייה לרשות העובדים והמתנדבים לאחר הרחבה ושיפוץ נרחב, מעניקה מענה גם לצרכי ניידת הנט"ן החדשה ולצוותים המאיישים אותה.

סגן שר החינוך הרב מאיר פרוש אמר בטקס: "אנחנו כאן היום כדי להצדיע לפעילות המצילה חיים של שר הבריאות ליצמן שעושה רבות למען עם ישראל בכלל ולעיר ביתר בפרט. באתי לבקשתו של השר ליצמן, ואני נהנה לראות איך הוא עושה את הדברים בזריזות וביעילות".

מנכ"ל מד"א מר אלי בין אמר בטקס, כי השר ליצמן הוא שר הבריאות הטוב ביותר שהיה במדינת ישראל אי פעם. הוא גם חשף, כי השר ליצמן מקדם רפורמה מקיפה לרווחת השכבות החלשות שתוזיל את אגרות הפינוי באמבולנס ותייתר את הצורך של האזרחים להתנהל מול מד"א כשהקשר לגביית האגרות יתנהל ישירות מול קופות החולים.

שר הבריאות חתם את הברכות ואמר, כי הוא שמח לראות את העיר הגדולה והמתפתחת, וכפי שראש העיר הרב רובינשטיין העלה, יש צורך באיחוד כוחות כדי לקדם את ענייניה של העיר על מנת שתוכל להמשיך להתפתח ולתפקד. הרב ליצמן הודיע כי בכוונתו לפעול בכוחות משותפים כדי לאגם משאבים לקידום הבריאות והרווחה בעיר.

בתחילת הביקור סיירה הפמליה המכובדת במתחם מרכז החירום העירוני הגדול של ביתר, שבימים אלו החלו בו העבודות להקמת חדר מיון קדמי מתקדם של 'טרם'. במתחם ממוקמים כבר כעת מוקד החירום העירוני, תחנת כיבוי מתקדמת שנחנכה באחרונה, וכן הושלמה בניית תחנת משטרה אזורית שתיחנך בעז"ה בחודש הקרוב.

בביקור בתחנת הכיבוי האזורית עדכן מפקד תחנת הכיבוי האזורית יהודה מר רוני יעקב אודות השירות החדש של אפשרות לקבל אישורי כיבוי אש בתחנה בביתר עילית ללא צורך להיטלטל עד לתחנה בגבעת זאב, דבר שנעשה לדרישת ראש העיר, כדי לשפר את השירות לתושבי ביתר.

בהמשך הגיעה הפמליה למעמד חנוכת הבית למרפאת שיניים חדשה של קופ"ח לאומית, בהשתתפות מנכ"ל קופ"ח לאומית מר ניסים אלון; וכן סיירה באתר בו העניק שר הבריאות הבטחה להקמת תחנת טיפת חלב חדשה בגבעה השלישית של העיר ההולכת ומוקמת בימים אלו.

את הביקור חתמה הפמליה יחדיו בלשכת ראש העיר הרב מאיר רובינשטיין, שם התכנסו הנוכחים לדיון מקצועי, הנוגע לקידום ענייניה השונים של ביתר עילית, בין היתר גם בהיבטים מדיניים וביטחוניים, לטובת המשך התפתחותה ושדרוג השירותים הממשלתיים והעירוניים למען תושבי העיר. בישיבה הועלו גם רעיונות נרחבים אותם מקדם הרב רובינשטיין במסגרת תפקידו כיו"ר פורום ראשי הרשויות החרדיות, לטובת כלל הרשויות החרדיות.

שר הבריאות הרב יעקב ליצמן סיכם את הביקור בלשכת ראש העיר: "שמחתי לסייר בביתר עילית עם ידידי סגן השר הרב פרוש כאורחיו של ראש העיר הרב רובינשטיין, ולראות עיר על תילה בהתפתחות מרשימה ומואצת בכל התחומים. לנוכח בקשת רה"ע, אעלה כבר מחר באזני שר הביטחון יעלון, את הבקשות עליהן דיבר ראש העיר. נפעל לשיפור וייעול צרכי הבריאות של תושבי העיר, יחד עם העיריה, מד"א, קופות החולים ולשכת הבריאות המחוזית. חנכנו רכב נט"ן, אסייע  בהקמת חדר מיון לרפואה דחופה, וכן תוספת טיפת חלב בגבעה C החדשה".

סגן שר החינוך הרב מאיר פרוש: "כולנו מחויבים ונרתמים בכוחות משותפים כדי לסייע לראש העיר לפתח את העיר ולפתור את מצוקות הרשויות החרדיות, יש חשיבות עליונה לקשר של הנציגים ברשויות השלטון לרשויות המקומיות, אנו שמחים לראות את המשך שימור הקיים והפיתוח לעתיד של העיר ביתר עילית, וההשקעה המרובה של ראש העיר הניבטת בכל פינה, אני מצטרף לברכות ולאיחולים לשר הבריאות שהתלוויתי אליו וראה עין בעין את צרכי העיר בבריאות, בחינוך ובדרישות הביטחוניות שהועלו על ידי ראש העיר".

ראש העיר הרב מאיר רובינשטיין: "עשרות אלפי תושבי העיר, מכל העדות והחוגים, שמחו לראות את הפמליה המכובדת הזו מגיעה יחדיו לביתר עילית. זהו יום של בשורה גדולה ואמירה ציבורית כי יש לביתר גב חזק בממשלת ישראל. תושבי העיר חבים להם חובה אישית גדולה, הן בקידום שנעשה לנושאי הבריאות בעיר, הן בנושאי החינוך , ובכלל – בכל נושא בו זקוקה ביתר לסיוע ודחיפה במשרדי הממשלה".

רובינשטיין הוסיף: "ביתר נמצאת בעיצומה של תנופת עשייה והתפתחות חסרי תקדים, אנו גדלים בכל הממדים, גם באוכלוסייה וגם בבניית תשתיות עירוניות ושירות לתושבים. חנכנו תחנת כיבוי, אנחנו חונכים תחנת מד"א, בקרוב תחנת משטרה, ובעוד זמן קצר חדר מיון. כל זה למרות שהרשויות החרדיות סובלות מחוסר מענה ממשלתי מספק.

רה"ע הזכיר במסגרת תפקידו כיו"ר פורום ראשי הרשויות החרדיות, הוא נפגש עם שר הפנים הרב דרעי שהודיע על כוונתו להכין תכנית חומש ממשלתית לערים החרדיות כפי שאישרה הממשלה לרשויות הערביות. בהתאם לכך ביקש רובינשטיין, להמשיך את שיתוף הפעולה בין כל הנציגים החרדים על מנת לקדם נושא חשוב זה לרווחת כל הערים החרדיות.