מחלקות העירייה מסכמות בסיפוק רב את מבצע חידוש פני העיר לקראת חג הפסח

הגדל

ישיבת סיכום מבצע חידוש העיר לקראת פסח בלשכת ראש העיר

מחלקות העירייה מסכמות בסיפוק רב את מבצע חידוש פני העיר לקראת חג הפסח

34 אלף פרחים נשתלו, מדשאות חודשו, מאה תחנות אוטובוסים שופצו, שמונה גינות משחקים חדשות הותקנו, כמאתיים פחי אשפה שופצו ונרכשו, כל סימוני הכבישים נצבעו מחדש, וארונות סעף חדשים יותקנו בקרוב ♦ בישיבה הודיע ראש העיר הרב מאיר רובינשטיין: "נמשיך במהלך כל הקיץ את תנופת חידוש פני העיר, נשקיע עוד סכומי עתק בשדרוג רחובות העיר"

חמשת כוכבי היופי של ביתר עילית נוצצים מתמיד. בלשכת ראש העיר ביתר עילית התקיימה אתמול ישיבה מיוחדת לסיכום מבצע חידוש פני העיר לקראת חג הפסח. במהלך הישיבה הודיע ראש העיר על כוונתו להמשיך באותה תנופת חידוש את המבצע כולו ולחדש בצורה יסודית את פני העיר.

בפתיחת הישיבה הביע ראש העיר הערכה רבה לפעילותם של מנהלי המחלקות ר' מוטי זיידה ור' יוסי יונה שעמלו ללא לאות על חידוש פני העיר ועל מבצע שריפת חמץ וניקיון העיר שעבר ללא תקלות כשבשעות הצהריים של ערב חג הפסח לא ניתן היה למצוא בכל רחבי העיר שרידי מדורות שריפת חמץ או מצבורי אשפה. ההכנות לפסח כללו גם פינוי פסולת בנייה שהצטברה באתרים שונים, וכמובן – לצורך שריפת חמץ הוזמנו קרוב למאה מכולות לביעור חמץ שפוזרו בעיר, ע"פ המפה שפרסמה העירייה.

המבצע שיצא לדרך בחודשים שקדמו לחג הפסח, התבצע בהשקעה עצומה של מיליוני שקלים, שהושקעו בכל פינה בעיר, ומשווים לעיר היפה ממילא, מראה חדש, מושקע ומלבלב.

בין היתר, השלימה המחלקה הטכנית בניהולו של מוטי זיידה, נטיעת מספר שיא של 34,000 שתילים חדשים בכל רחבי העיר, כולל בכיכרות ואיי תנועה (בהן גם כיכר היונים), גינון כל הגינות בעיר, שתילת מדשאות חדשות במקומות שונים וריסוס עשביה על המדרכות בעיר.

רה"ע הרב מאיר רובינשטיין הורה לבצע גינון גם בכיכר הכניסה מחוץ לעיר, כך שהכיכר תשנה את פניה ותציג חזות מושקעת, בדומה לכיכרות בתוך העיר.

חלק מרכזי נוסף בהיערכות העיריה לפסח, נוגע כמובן לנושא פינוי האשפה. לקראת החג הושלש מספר פינויי האשפה בעיר, וכן בוצעו עבודות ניקוי נוספות בהיקף גבוה, בהם טיאוט רחובות מקיף.

בנוסף, ביצעה העירייה שיפוץ 160 פחי צפרדע שהוחזרו לדברי עובדי העירייה ל'מצב חדש'. במהלך החודש הקרוב תפרסם העירייה מכרז לרכישת 50 פחי צפרדע חדשים, וכן 80 פחים טמוני קרקע נוספים.

גם מחלקת שפ"ע בניהולו של יוסי יונה תרמה את חלקה במהפכת שיפור פני העיר. במסגרת זאת, שופצו כמאה תחנות אוטובוסים בעיר והוחזרו למצב חדש, כולל החלפת זכוכיות, מושבים, צבע ועוד.

חלק משמעותי וחשוב מאוד לתושבים ולילדי העיר, הינו מבצע שדרוג והחלפת גני השעשועים ברחבי העיר, הנמשך כבר שנה שנייה ברציפות. עד כה הוחלפו עשרות גינות משחקים ברחבי העיר לגנים כולל מתקנים, דשא מלאכותי, ספסלים, פחים ועוד.

כחלק מהחידוש הכולל, זכו גם הכבישים ליחס מיוחד. ארבעה צוותים עבדו מסביב לשעון בכל רחבי העיר וצבעו מחדש את כל סימוני הכבישים ומעברי החציה, הצוותים גם התקינו עשרות רבות של נצנצים 'עיני חתול' חדשים במקום ישנים שלא פעלו, וכן החליפו מאות תמרורים ברחבי העיר.

צוותי שפ"ע גם עברו ביסודיות על כל עמודי התאורה, תיקנו והחליפו את כל הנורות שלא פעלו, כך שלחג לא היה בעיר אפילו עמוד תאורה אחד שאינו תקין.

בעירייה מספרים עוד, כי כבר כעת יצא מכרז עירוני לרכישת ארונות סעף חדשים, אלו יותקנו במהלך הקיץ, ויהיו חלק מהשלב הבא במבצע רחב ההיקף לחידוש פניה של ביתר. ההשקעה הגדולה הזו, הינה חלק ממהלך כולל לחידוש פני העיר, עליו הורה ראש העיר מאיר רובינשטיין. כבר בסבב של השבועות האחרונים הושקעו מיליוני שקלים, ובקיץ הקרוב צפוי להיות מושקע סכום עתק נוסף, שיביא את חזות העיר לשיא יופי של כל הזמנים.