רובינשטיין לירון דקל: "בושה שגל"צ מהווה במה לשנאת חרדים"

10/02/2016 13:00
רובינשטיין לירון דקל: "בושה שגל"צ מהווה במה לשנאת חרדים" (הגדל)

רובינשטיין לירון דקל: "בושה שגל"צ מהווה במה לשנאת חרדים"

בעקבות השתלחות פרופ' ארנון בילדי הציבור החרדי בגל"צ, פנה מאיר רובינשטיין ראש עיריית ביתר ויו"ר פורום הרשויות החרדיות לירון דקל מפקד גל"צ במכתב מחאה חריף: "אין להשלים עם מתן במה לאנשים המציגים את ילדי ישראל כאויבים"

"תוכן דבריו של פרופ' ארנון לא רק שאינם מהווים מקור של גאווה לתחנה העומדת תחת פיקודך, אלא אף אינם ראויים כלל לשידור. בושה שתחנה צבאית, האמורה להיות מודל חינוכי, מהווה במה להשמצות ושנאת חרדים", כך במכתב חריף הממוען למפקד גל"צ ירון דקל,  מוחה ראש עיריית ביתר ויו"ר פורום הרשויות החרדיות מאיר רובינשטיין, נגד דבריו של פרופ' ארנון סופר בגל"צ, לפיהם הגידול המספרי של הילדים החרדים הינו מקור לדאגה.

לדברי רובינשטיין, "צורם עד מאוד לשמוע שוב ושוב את המנטרה המרושעת והמעוותת, כביכול ילדי ביתר עילית וילדי החברה החרדית מהווים מקור דאגה למדינת ישראל ו/או לכל תופעה והקשר שלילי אחר.

"ילדינו היקרים, הינם ברכה עצומה לעם היהודי ולמדינה. הם מהווים את דור ההמשך של עם ישראל בארצו ותקומת עמנו במולדתנו, ואין לתת לגיטימציה לשדרי התחנה ולעורכיה כמו גם לאורחיה, להזכירם שוב ושוב בהקשרים שליליים".

רובינשטיין מוסיף עוד, "ישנם הוגי דעות המתיימרים להיות אנשי רוח ולהחזיק בבעלות בלעדית על הנאורות, אלו שבשם ה"ליברליות" אינם מסוגלים להשלים עם אוכלוסיות שאינן מיישרות קו עם דעותיהם".

הריבוי החרדי - דאגה

הדברים הללו מגיעים בעקבות שידור שנערך אצל יעל דן, בו אמר הדמוגרף פרופ' ארנון סופר, "אני אומר בדאגה: כל ילד שנולד הוא מביתר עלית". דבריו נאמרו לאור נתוני הלמ"ס המראים כי תל אביב בתחתית טבלת הילודה, בניגוד ליישובים החרדים וההתנחלויות.

סופר הוסיף, "אני אומר בדאגה, כל בר מינן שאנחנו מובילים לקבר הוא מפא"יניק לשעבר, וכל ילד שנולד הוא במודיעין-עילית, בביתר-עילית או אצל המתנחלים. שמות הרחובות 'פינסקר' ו'ארלוזרוב' ישתנו לרחובות 'הרבי X' ו'הרבי Y'".

הדברים הללו, הקפיצו את ראש עיריית ביתר המכהן גם כיו"ר פורום הרשויות החרדיות, שמיהר למחות ולהודיע: "אנו גאים להיות עיר צעירה עם 63% ילדים ובני נוער. אנו מקור הברכה של עם ישראל ואין כל מקום לדאגה".

לא במה לשטנה

רובינשטיין דורש במכתבו לירון דקל, כי "גם אם במסגרת השידור, נכשלתם במתן במה לדעותיהם של אנשים אכולי שנאה נגד ילדי ישראל, עדיין התחנה צריכה לדאוג לאזן את הביטויים השליליים, להסתייג מהן ולדאוג שלא יחזרו.

"כפי שתחנת גל"צ ידעה בעבר שלא לאפשר במה לאנשים בעלי דעות שליליות ו/או אמירות בעייתיות, גם כעת לא ניתן להמשיך עם המצב, בו כל אחד מרגיש יד חופשיה להגדיר ולתייג את ילדי ישראל בכלל וילדי החרדים וביתר עילית בפרט בהקשרים שליליים".