יו"ר ועדת הפנים של הכנסת ח"כ דודי אמסלם בסיור בביתר עילית

17/01/2016 13:00
יו"ר ועדת הפנים של הכנסת ח"כ דודי אמסלם בסיור בביתר עילית (הגדל)

יו"ר ועדת הפנים של הכנסת ח"כ דודי אמסלם בסיור בביתר עילית:

"אפעל לשינוי נוסחת מענקי האיזון, באופן שיעשה צדק בין כלל הרשויות"

בסיור מיוחד שערך יו"ר ועדת הפנים של הכנסת ח"כ דודי אמסלם בביתר עילית, כאורחו של רה"ע מאיר רובינשטיין, הועלה נושא חלוקת מענקי איזון בצורה בלתי הוגנת, כאשר הרשויות החזקות מקבלות הרבה יותר מרשויות חלשות ♦ ח"כ אמסלם גם הבטיח לסייע בבקשות העירייה לחיזוק מערך הביטחון בעיר

יו"ר ועדת הפנים של הכנסת ח"כ דודי אמסלם סייר השבוע בביתר עילית כאורחו של ראש העיר מאיר רובינשטיין, ועמד מקרוב על צרכי העיר החרדית הגדולה בהרי יהודה.

במהלך הביקור סייר ח"כ אמסלם במרכז החירום העירוני הגדול של ביתר, המכיל את מוקד הביטחון העירוני המתקדם, תחנת כיבוי גדולה שנחנכה באירוע רב רושם, תחנת משטרה שתיחנך בשבועות הקרובים, ומבנה חדר המיון העירוני, שבקרוב צפוי אף הוא לצאת לדרך. ח"כ אמסלם הבטיח לרה"ע את סיועו במימוש תקציבים שהוקצו לעירייה כבר לפני כמה שנים לצורך סיום המבנה, אולם טרם הועברו. כמו"כ סיירה הפמליה בחיידר אידיש 'אהלי מנחם' חב"ד.

ראש העיר ביקש את סיועו של יו"ר ועדת הפנים בכמה נושאים חשובים, בהם סיוע בהפשרת הקפאת הבנייה בעיר והוצאת מאות יח"ד חדשות למכרזים, שינוי נוסחת מענקי האיזון, באופן המתחשב בצרכי הרשויות החלשות.

בעניין זה יש לציין, כי שר הפנים הנכנס הרב אריה דרעי כבר הזדרז מיד עם כניסתו לתפקיד, והצהיר כי בכוונתו לעשות צדק ולתקן את נוסחת מענקי האיזון הקיימת, דבר המעיד על רגישותו החברתית הרבה לחלשים.

לדברי רובינשטיין, הנוסחה כיום שערורייתית, כאשר רשויות בעלות דירוג סוציואקונומי גבוה יותר, גירעון נמוך יותר, וכמות הנחות בארנונה מצומצמת יותר – מקבלות הרבה יותר מענקי איזון מאשר הרשויות שבאמת זקוקות לתקציבים הללו.

בנוסף ביקש רה"ע, סיוע בקידום הבקשות שהגישה העירייה למשרד הביטחון לתקצוב רכישת ציוד בטחוני מתקדם ויקר, שיסייע לניטור מתקדם בכל מזג אויר, של הגדרות והשטחים מסביב לעיר, ובכך יעניק תוספת ביטחון חשובה מאוד לתושבי העיר.

לדברי ח"כ אמסלם, "הסיור בביתר עלית נועד כדי לבחון מקרוב את המצוקות והבעיות של העיר. ביתר עלית מתמודדת עם כפרים עוינים מסביב, זאת לצד קיפאון בהתחלות בניה, וחלוקה לא הוגנת של מענקי איזון הפוגעים באופן ישיר בהתפתחותה של העיר.

"לביתר עילית יש צרכים מיוחדים, בעיקר בשל מיקומה וצביונה. זו חובתנו לסייע ולתמוך בכל הדרישות הלגיטימיות שלהם כדי לאפשר לראש העיר ולתושביה לנהל את העיר באחריות במקצועיות ובכבוד. התרשמתי עמוקות מההשקעה הרבה 'פר-תושב' של העירייה בתושבי העיר, הדבר ניכר היטב גם במראה העיר המושקע וגם בשירותים הניתנים לתושבי העיר".