הושלמה ההיערכות בעירייה למזג האוויר הסוער

21/01/2016 16:00
הושלמה ההיערכות בעירייה למזג האוויר הסוער (הגדל)

הושלמה ההיערכות בעירייה למזג האוויר הסוער

תחזיות מזג האוויר עוד לא ברורות לגבי שלג, אבל בעיריית ביתר עילית הושלמה בכל מקרה ההיערכות לסערה ♦ בסוף השבוע נערכה ישיבת היערכות בראשות רה"ע ובכירי העירייה, בה סוכמו ההכנות ♦ לבקשת העירייה יקבלו מתנדבי יחידת המתנדבים העירונית אישורי מעבר מהמשטרה גם בשלג ♦ במקרה שלג, יקבלו תושבי ביתר לבתיהם עדכונים טלפוניים אוטומטיים לגבי קיום לימודים

תחזיות מזג האוויר הסוער, והשלג – שטרם ברור אם יבוא, הביאו את עיריית ביתר עילית לקיים היערכות נרחבת, יחד עם כלל גורמי הביטחון, ההצלה, החירום והשירותים החיוניים. היערכות שהושלמה בצורה הטובה ביותר, על כל תחזית שלא תבוא.

בישיבת היערכות מיוחדת לקראת השלג, שנערכה בסוף השבוע בעירייה בראשות העיר הרב מאיר רובינשטיין, השתתפו כלל הגורמים הרלוונטיים, בהם מחזיק תיק שפ"ע ר' יעקי הרשקופ, נציגי הצבא, המשטרה, ארגוני ההצלה בביתר עילית, נציגי קופות החולים ונציג חברת עילית.

סגירת צירים בשלג

במהלך הישיבה, נבדקה מוכנות המחלקות השונות בעירייה,  רועננו הנהלים וחולקו תחומי האחריות והגזרות השונות, זאת לצד הפקת לקחים מהשנים הקודמות, תוך שימת דגש על שיתוף פעולה בין העיריה, רשויות הביטחון השונות, ארגוני החירום והצלה, ועד לקופות החולים וחברת התחבורה עילית.

בין היתר סוכם, כי מוקדי קופות החולים יתנו מענה רצוף במהלך הסופה, מוקד קופ"ח חולים מאוחדת יעבוד מסביב לשעון בעת הסופה, ובעת הצורך יישקל גיבוי הדדי בין מוקדי קופות החולים.

בישיבה הבהירו נציגי המשטרה, כי לאור לקחי העבר של נוסעים שנתקעו בשלג לשעות ארוכות, במקרה שלג, יחד עם כבישי הגישה לירושלים כביש מס' 1 וכביש 443, תסגור המשטרה לתנועה את כביש 375 (עוקף חוסאן) בשני הכיוונים.

אישורי מעבר למתנדבים

כחלק מהסדרי הפעילות לקראת הסופה סוכם, כי משטרת ישראל תעניק אישורי תנועה מיוחדים למתנדבי יחידת הג'יפים העירונית שהוקמה באמצעות העירייה וארגון הצלה ביתר ופועלת במסירות באירועי שלג, זאת ע"מ שהמתנדבים יוכלו לנוע בצירים המושלגים, גם כאשר אלו נסגרו ע"י המשטרה. בשנה שעברה, היחידה הוכיחה את עצמה בצורה טובה באירועי השלג וקצרה שבחים רבים.

על פי הוראות גורמי הביטחון והחירום, מתבקשים התושבים שלא לנוע ברכבים פרטיים במהלך שלג. נסיעת רכבים פרטיים בכבישים מסוכנת, עלולה לחסום את הצירים, לשבש מעבר רכבי חירום והצלה, ולסכן חיי אדם.

מידע שוטף לתושבים

לקראת הסערה, תוגבר גם מוקד החירום העירוני 106, כך שיעמוד בלחץ הכבד הצפוי מצד התושבים. המוקד פעיל 24 שעות ביממה, כולל בשבתות, ע"י מוקדנים שאינם יהודים.

בנוסף, מפעילה העירייה שירות הודעות דוא"ל היישר לבתי התושבים, וקראה לתושבים המחזיקים ברשותם כתובת דוא"ל, להירשם לשירות החדש ולקבל עדכונים בזמן אמת היישר לדואר אלקטרוני האישי, זאת באמצעות שליחת הודעה לכתובת הדוא"ל 106@5888111.com.

שיקול דעת בקיום לימודים

בעניין קיום הלימודים, החליטה העירייה, כי ההחלטות על כך יתקיימו בהתאם להערכות מצב עדכניות ובהתאם לסיכון הקיים, בשימת לב לא רק על שלג אלא גם על היווצרות קרח ברחובות וסכנת החלקה. בהתאם לכך, החלטות לגבי החינוך המיוחד יתקבלו בנפרד.

החלטות לגבי תחבורה ציבורית מתקבלות ע"י חברת 'עילית' בהתאם להנחיות המשטרה וקציני הבטיחות של החברה ומשרד התחבורה. מס' הטלפון של חברת עילית: 02-5807777.

בעירייה מוסרים, כי את כל המידע לגבי הנעשה בעיר, ניתן לקבל באמצעות המענה הממוחשב במוקד החירום העירוני. בעת הצורך, ישלחו הודעות לגבי קיום לימודים, היישר לבתי התושבים באמצעות מערכת אוטומטית לשיחת הודעות טלפוניות.