ביתר עילית: אושר תקציב העירייה ל-2016

31/12/2015 20:00

ביתר עילית: אושר תקציב העירייה ל-2016

מועצת עיריית ביתר עילית אישרה את תקציב העירייה לשנת 2016 ♦ התקציב החדש מביא גידול בהשקעות בחינוך, רווחה וניקיון, לצד שורת בשורות צמיחה ופיתוח ♦ וגם: שנת 2015, כמו שנת 2014 הסתיימו ב"ה באיזון תקציבי

תקציב חדש לביתר עילית: חברי מועצת העיר ביתר עילית אישרו בסוף השבוע שעבר את תקציב העירייה לשנת 2016 בסך 180 מיליון ש"ח, תקציב המהווה גידול לעומת תקציב השנה היוצאת שעמד על 170 מיליון ₪ בלבד. התקציב החדש כולל בתוכו שלל בשורות והשקעות למען תושבי העיר.

בין היתר נכלל בתקציב החדש סך של 47 מיליון שקלים לחינוך ובנוסף עוד 3.5 מיליון לרווחה ונוער, תקציב המשקף גידול של כעשרה אחוזים; תקציב הרווחה שאושר יעמוד על 31 מיליון, המהווה גידול של כחמישה אחוזים; תקציב פינוי באשפה גדול אף הוא לשמונה מיליון, גידול של יותר מעשרה אחוזים; אלו לצד סעיפים רבים נוספים, כמו מאות אלפי שקלים לפעילויות תרבות, מהווים תקציב של בשורה לביתר עילית.

יש לציין, כי במהלך השנה הנכנסת, בדומה לשנה היוצאת צפויים להיות מאושרים תב"רים (תקציב בלתי רגיל) נוספים בסך של כמאה מיליון שקלים נוספים, בהם ייבנו מוסדות חינוך, מרכזים קהילתיים, שיקום גינות, רכישת מתקני משחקים חדשים, שיקום רחובות וכבישים, לצד השקעות נוספות בנוער, כל אלו והשקעות רבות נוספות למען הציבור, יאושרו כאמור בהמשך.

בעירייה מציינים בסיפוק רב את העובדה, כי שנת 2015, כמו גם השנה שלפניה שנת 2014 - הסתיימו באיזון תקציבי, דבר שאינו מובן מאליו בעיר בה 80% מתושביה מקבלים הנחות בארנונה. האתגר המרכזי בתקציב, כפי שהוצג בפני חברי המועצה, הינו הרצון להמשיך ולהעניק לעיר שירות ברמה גבוהה, אולם בד בבד לא לחרוג ממסגרת התקציב.

התקציב אותו אישרו חברי העירייה, מגיע בסיומה של עבודה מאומצת וארוכה, כאשר לצורך גיבוש התקציב, קדמו לישיבת מועצת העיר ישיבות רבות עם גורמי המקצוע השונים באגפי העירייה ובמחלקות השונות וכן עם גורמים מקצועיים במשרדי הממשלה.

המוטו שליווה את הכנת התקציב הינו, כי תקציב העירייה חייב לשקף את השירות לתושב ולרווחתו ואת הגידול במספר התושבים בעיר. משימה שהוכתרה בהצלחה רבה.

ראש העיר סקר בפני חברי הנהלת העיר את המאמצים הרבים והדרך הארוכה שנעשתה להכנת תקציב עירוני מאוזן, והודה למ"מ רה"ע ומחזיק תיק הכספים הרב יצחק רביץ, שהוביל את דיוני התקציב, תוך שמירה קפדנית למניעת כל פגיעה בתושבים, וכן למנכ"ל העירייה יהודה שפיצר ולגזבר העירייה רו"ח ישראל שוויבל, שעמלו במקצועיות על הכנת התקציב.

לדברי רובינשטיין, "סיום גם השנה היוצאת באיזון כלכלי, מהווה אישוש נוסף להתנהלותה הכלכלית המסודרת והנכונה של העירייה, זאת על אף הקשיים האובייקטיביים הניכרים העומדים בפניה.

"למרות זאת", הוא אומר, "אישרנו תקציב של בשורה, צמיחה ופיתוח. נמשיך בס"ד להוביל את ביתר להצלחה ושגשוג בכל התחומים".