נחנך מרכז סיוע לנערות בביתר עילית

18/11/2015 14:30
נחנך מרכז סיוע לנערות בביתר עילית (הגדל)

נחנך מרכז סיוע לנערות בביתר עילית

במעמד רבנים, אישי ציבור ואנשי חינוך, נקבעו מזוזות למרכז לנערות המופעל ע"י עיריית ביתר עילית באמצעות מחלקת הרווחה - במסגרת פרויקט בית חם ♦ בקרוב יחלו פרויקטים נוספים לנערות, זאת לצד המשך ותגבור התכניות לנערים

בשורה לנערות בביתר עילית: עיריית ביתר עילית חנכה מרכז טיפולי מתקדם המיועד לקלוט ולטפל בנערות בסיכון. מטרת המרכז הינה להיות בית חם תחליפי לעשרות נערות שנפלטו ממסגרות הלימוד ובחלקן אף מבתיהם, לסייע בקידומן האישי ולהעלותן על דרך המלך.

מעמד קביעת המזוזות במרכז, נערך בהשתתפות הרבנים המלווים את הטיפול בנוער בעיר - הרה"ג זמיר כהן שליט"א והרה"ג אברהם שטיגליץ שליט"א, יחד עם ראש העיר מאיר רובינשטיין, סגרה"ע ומחזיק תיק רווחה ונוער יהודה עוביידי, מנהל אגף חינוך ונוער ישראל תיק, וצוותי מחלקות הרווחה והנוער, המתפעלים את המקום בעזרת צוות מומחים.

"המקום", כפי שהוא מכונה בפי הנערות, משמש מרכז פנאי וטיפול לנערות ממקרים קשים, באמצעות אנשי מקצוע. צוות המרכז משלב את אם הבית הגב' הודיה ניר האחראית על תפעול המקום, המדריכה הגב' אליה נוי שמרכזת את הפעילויות והאווירה והעובדת הסוציאלית הגב' רחל בן עזרא המעניקה תמיכה מקצועית בחלק הטיפולי.

המרכז שייך לעיריית ביתר עילית, המפעילה אותו באמצעות מחלקת הרווחה ובשיתוף תכנית בית חם. כבר כיום נמצאות במקום כ-40 בנות, כאשר היד עוד נטויה להגדיל בהתאם לצורך.

התקציב השנתי של המקום עומד על מאות אלפי שקלים. מטרות הפעילות הינן שיקום הנערות והכוונתן למסגרות רגילות של לימודים או עבודה. העבודה נעשית בשילוב בין טיפולים קבוצתיים לבין טיפולים אישיים פרטניים, כאשר התכנית לנערות עומדת על טיפול ארוך טווח של כשנתיים.

כיום מארח המקום גם את מרכז ההשכלה לבנות "הילה בנות" הפועל מטעם קידום נוער, ובקרוב עומד להתווסף בעיר פרויקט נוסף שנקרא "מרחב פתוח", המיועד לתת מענה יומי מזדמן לבנות חסרות מסגרת. מרכז זה יפעל בכל ימות השבוע.

למותר לומר, כי המקום פועל בהתאם לרוח העיר, בהכוונתם הצמודה של רבני העיר, הפוקחים עין על כל מערך טיפול הנוער בעיר. מערך שבחודשים האחרונים קיבל זריקת מרץ משמעותית, עם אנשי מקצוע חדשים ומנוסים, ושלל תכניות עבודה חדשות ויצירתיות.

לדברי ראש העיר, "זו עוד חוליה בשרשרת הפעילות בנושא הנוער. אין פתרון קסם, הפתרון היחידי הוא מאמץ גדול ומתמשך, בעזרת אנשי מקצוע, תוך בדיקה, ניסוי, ואף המצאה של שיטות פעולה קיימות לצד חדשות. רק כך בסופו של מאמץ, נוכל לומר שנתנו את המענה הטוב ביותר הקיים כיום".