עיריית ביתר עילית נערכת לחורף

18/11/2015 14:30
עיריית ביתר עילית נערכת לחורף (הגדל)

עיריית ביתר עילית נערכת לחורף

שלג עדיין אין באופק, אבל בלשכת ראש עיריית ביתר כבר נערכה השבוע ישיבת היערכות נרחבת לחורף ♦ ראש העיר מאיר רובינשטיין: אנחנו יושבים מראש ולא בדיעבד. היערכות מוסדרת ונכונה יכולה להציל חיים. תפקדנו היטב בחורפים הקודמים, צריך תמיד לשאוף לשפר"

החורף האמיתי עוד לא החל, אבל בעיריית ביתר עילית כבר מקיימים ישיבות היערכות לחורף, תוך הפקת לקחים מאירועי השנה שעברה והיערכות מוקדמת כבר כעת.

בפגישת הכנה נרחבת שהתקיימה השבוע בלשכת רה"ע מאיר רובינשטיין, השתתפו מנהלי המחלקות הרלבנטיות והאחראים השונים, האמורים לתפעל את המערכות העירוניות במזג אויר סוער. "לא רק בשלג, אלא גם תפקוד מיטבי של המערכות העירוניות בסופות גשמים ורוחות עזות, הגורמות לתקלות חמורות לא פחות", מסבירים בעירייה.

לדברי ראש העיר, "אנחנו יושבים מראש ולא בדיעבד. ההכנה שלנו חשובה ע"מ לעבור את החורף במינימום תקלות ובמקסימום מוכנות. יש פה צוות איכותי ומנוסה מאוד, שתפקד היטב במערכות מזג אוויר קשות בשנים קודמות. ההכנות הללו מצילות חיים, פשוטו כמשמעו. דיווחי מזג האוויר השנה מדברים על חורף קיצוני בתהפוכות, אנחנו צריכים לעשות את ההכנות במקצועיות המירבית. נפיק לקחים גם מאירועי העבר, ע"מ שנהיה מוכנים ומתואמים לכל אירוע".

במהלך הישיבה דיווחו מנהלי המחלקות על הכנותיהם לחורף, כולל ביצוע גיזום מוקדם למניעת נפילות עצים, וכן ניקוי הניקוזים ברחבי העיר. כמו"כ, דווח על חיבור המוקד העירוני לגנרטור ורכישת מערכת מיוחדת שתאפשר פעילות מערכות המחשבים ורשת הקשר במזג אויר קשה ונפילות חשמל.

חלק חשוב בישיבה עסק בסוגיית תופעת הפסקות החשמל שאירעו בשנה שעברה ברחבי העיר. בעקבות לחץ ראש העיר הקימה חברת החשמל ועדת בדיקה מיוחדת שהחליטה כי יש צורך בהחלפת כבלי החשמל בעיר, העבודה החלה ונמצאת עדיין בעיצומה.

בנוסף הוחלט בישיבה, לתגבר את השימוש שנעשה בשנה שעברה במערכת העברת הודעות  טלפוניות ישירות לבתי התושבים, אודות קיום לימודים, תחבורה ציבורית ועוד. בשנה שעברה הופעלה המערכת בעיר בהצלחה מרובה, כאשר התושבים מקבלים שיחת טלפון מוקלטת לביתם עם כל המידע  הנחוץ. כאמור, בעקבות זאת יורחב השימוש השנה במערכת.

בין ההחלטות שנתקבלו, היו גם נושא התיאום בין כלל גורמי החירום וההצלה, הוחלט כי גורמים אלו ישתתפו מראש בישיבות ההיערכות עם קבלת התרעה על מזג אויר. כמו"כ, נציגים מטעם כל הגורמים הללו יישבו במוקד העירוני, כולל גורמי צבא, משטרה, הצלה, תחבורה, מע"צ וכו'.