סייר הביטחון העירוני מנע בגופו פיגוע דקירה

סייר הביטחון העירוני מנע בגופו פיגוע דקירה (הגדל)

בחסדי שמים נמנע פיגוע בשערי העיר ביתר עילית

ביתר עילית: סייר הביטחון העירוני מנע בגופו פיגוע דקירה בשער הכניסה ונפצע קל

חסדי שמים בכניסה לביתר עילית. מאבטח בכניסה לעיר הצליח בס"ד למנוע פיגוע דקירה בעיר לאחר שמנע ממחבלת לבצע את זממה באמצעות סכין גדולה שהטמינה בתיק יד.

מתחקור ראשוני התברר כי המאבטח קיבל ברשת הקשר העירונית, התרעה ממוקדן במוקד החירום של העירייה על דמות חשודה שזוהתה במצלמות האבטחה כשהיא יוצאת מכיוון הכפר חוסאן ומתקרבת לשערי העיר. המאבטח המסור יצא מיד מעמדת השמירה, על מנת לבצע בדיקה ולוודא שאין סיכון בטחוני.

בעוד המאבטח מונע את כניסת המחבלת ומבצע בדיקה ביטחונית שלפה המחבלת את הסכין המוטמנת ודקרה את המאבטח תוך כדי בדיקה של תעודת הזהות. המאבטח שנפצע באורח קל, פעל בזריזות ראויה לשבח ומיהר לירות במחבלת ולנטרל אותה. על פי החשד המחבלת הגיעה מכיוון הכפר חוסאן במטרה לבצע פיגוע בתחנת האוטובוס ביציאה מהעיר העמוסה בנוסעים רבים הממתינים לאוטובוסים.

המאבטח המסור, נפצע כאמור באורח קל בלבד ופונה לטיפול רפואי במרכז הרפואי שערי צדק בירושלים. המחבלת שנוטרלה מיד לאחר הדקירה ולא הספיקה לבצע את זממה בתושבי העיר, נפצעה באורח בינוני ופונתה לטיפול בבית החולים הדסה עין כרם.

מיד עם קבלת הדיווחים הראשוניים, ראש העיר הרב מאיר רובינשטיין, יצא לזירת האירוע וקיבל את הדיווחים על הפעילות הנמרצת של המחלקת הביטחון העירונית בניהולו של מר דרור קורן. בהמשך ראש העיר פנה לעבר מוקד החירום העירוני יחד עם סגני ראש העיר לסקירה ביטחונית יחד עם קצין הגמ"ר מר צבי אמיר.

ראש העיר ופמלייתו הודו למנהל מוקד החירום העירוני מר גיא עקריב ולמוקדן ר' מרדכי אייזנבך שזיהה את החשודה מבעוד מועד והתריע ברשת הקשר העירונית. במהלך הסקירה קיים ראש העיר הרב מאיר רובינשטיין התייעצות ביטחונית עם מח"ט עציון במהלכה הוחלט להוציא באופן מידי את כל הפועלים הפלסטיניים מהעיר, ולהפסיק את עבודתם בתחומי העיר, עד להודעה חדשה.

ראש העיר אמר בסקירה הביטחונית כי "אנחנו מודים מקרב לב לסיירי הביטחון העירוניים ובמיוחד למנהל המחלקה מר דרור קורן. אין ספק שההשתדלות של מחלקת חרום וביטחון הייתה השתדלות טובה שמנעה בחסדי שמים פיגוע קשה בביתר עילית. תושבי ביתר עילית מוקירים ומעריכים את הסיירים שעושים לילות כימים, בעבודה מסורה ושמרים בגופם על העיר ביתר עילית במסירות ראויה להערכה".

מחזיק תיק ביטחון הרב מיכאל נקי מסר כי "בסייעתא דשמיא אנחנו רואים שהמאבטחים של העירייה הינם מיומנים ועושים את מלאכתם במסירות ובנאמנות. כולנו מודים ומעריכים לסיירים שהם חומת המגן שלנו מול שכנינו הקמים עלינו".

מנהל מחלקת ביטחון מר דרור קורן מסר "כחלק מהשינויים במחלקת ביטחון שמנו דגש מיוחד על התפקוד של הסיירים בשערי הכניסה לעיר. אני שמח לראות שהאימונים והתדרוכים פעלו את פעולתם והסייר של המחלקה, נתן מענה מבצעי ברמה גבוהה והצליח לנטרל את המחבלת לאחר שהיא תקפה אותו בסכין".

לאחר הרגעת הרוחות בשטח, ראש העיר יצא לעבר המרכז הרפואי שערי צדק וביקר את הסייר החרוץ ר' ישי קרייטנברגר שנפצע באורח קל ואיחל לו החלמה מהירה והודה לו על פעילותו המסורה.

לאור האירועים ומחשש להסלמה כוללת הגיע בשעות הערב מח"ט עציון אל"מ רומן גופמן ללשכת ראש העיר וקיים הערכת מצב מיוחדת עם ראש העיר הרב רובינשטיין כדי לשקול את המשך הצעדים בימים הקרובים.