מאות ביריד התעסוקה 'פרנסה ולימודים'

מאות משתתפים ביריד התעסוקה 'פרנסה ולימודים' בביתר עילית

במסגרת פעילות מפתח - מרכזי פיתוח תעסוקת חרדים, מיסודם של ארגון ג'וינט ישראל – תבת וממשלת ישראל - משרד הכלכלה ובשיתוף עיריית ביתר עילית וקרן קמח, התקיים השבוע יריד תעסוקה בביתר עילית. ביריד נכחו ראש העיר הרב מאיר רובינשטיין, ראש תחום חרדים בג'וינט ישראל-תבת מר ראובן גורבט, מנהל מפתח ביתר עילית הרב שמואל גוטליב, הנהלת מפתח, נציגי העירייה, אישי ציבור ועוד.

מאות המשתתפים התקבלו ביחס אישי ומקצועי ע"י צוות מפתח בדוכן מיוחד שהציג עשרות משרות חמות, קורסים קרובים ושירותים קבועים. בהמשך נהנו המשתתפים מפינת מחשבים שהועמדה לרשותם לצורך כתיבת קורות חיים וביצוע אבחוניים תעסוקתיים. פינה זו אוישה במקצועיות רבה על ידי אנשי צוות מפתח בית שמש.

בדוכנים ייעודיים קיבלו המעסיקים את באי היריד וראיינו משתתפים למשרות בחברתם. במפתח הקפידו על אפקטיביות כך שהיו מעסיקים שבחרו להשתתף רק בשעות לנשים או רק לגברים. נציגי מרכזי הכשרה שנכחו אף הם בדוכנים, הציעו את מרכולתם, במתן מענה שלם על תחומי הלימוד מקדמי תעסוקה.

לכל אורך היריד נערכו הרצאות מלאי תוכן כשבכל חצי שעה מתחלף מרצה במקום. ההיענות היתה גבוהה, עשרות משתתפים  האזינו בכל הרצאה.

ראש עיריית ביתר עילית הרב מאיר רובינשטיין נאם במסגרת יריד התעסוקה בפני המעסיקים ועמד בדבריו על החשיבות הרבה שיש בהבאת עוד ועוד מקומות תעסוקה לעיר. ראש העיר שיבח במילים חמות את ארגון מפתח ביתר עילית ואת העומד בראשו שמואל גוטליב על הפעילות הרבה במגוון הרחב של קידום תעסוקתי בעיר. ראש העיר הדגיש כי בעיניו כל האנשים שמעורבים בקידום התעסוקה הינם קבוצה של אנשים שעושים עבודת קודש וכלום חדורי מטרה לבסס עוד ועוד בתים בישראל שיוכלו לעמוד על הרגליים כשיש עבודה ותעסוקה לכל דורש. בדבריו בישר לנוכחים על שתי נקודות חשובות בהתפתחות התעסוקתית בעיר. הבשורה הראשונה נוגעת לפרויקט היער האנגלי מצפון לעיר שכולל שטח של כ-800 דונם המיודעים לשטחי מסחר ותעסוקה הפרויקט נמצא בהליכי רישוי מזורזים כשאת הפרויקט כולו מנהל מר ירון קמחי שהינו בעל וותק עשיר בקידום תעשייה ושימש בעבר כראש מועצת תפן שהיא מועצה תעשייתית בצפון הארץ. בשורה נוספת בישר ראש העיר על בחינת הדרכים להקמת מרכז מעו"ף שיעניק סיוע במגוון רחב של תחומים בדרך להקמת עסקים.

ראש תחום חרדים בג'וינט מר ראובן גורבט, מציין כי יצא מהתפעלות מהתנהלות היריד הודות לצוות מרכז מפתח שמעבר למשימות הקבועות שהם מתמודדים, כבר במשך חודש ימים מבצעים את הפקת היריד כל אחד וחלקו הוא בסדר מופתי במקצועיות רבה ובתבונה. עוד הוסיף מר גורבט כי עצם העובדה שרוב רובם של נציגי המעסיקים ו המרצים הם מקרב האוכלוסייה  החרדית אומר הרבה אודות מפתח בעיר ועל נכונתו של המגזר להשתלב בשוק העבודה, דבר שלא היה בירידים קודמים.

מנהל מפת"ח ביתר עילית הרב שמואל גוטליב אומר כי אנו שמחים בעובדה שהצלחנו בסייעתא דשמיא להפיק ולארגן יריד זה, מבחינתנו העבודה רק התחילה ביום שלאחר היריד, כיוון שהעובדה שמאות איש ביקשו את שירותינו איננה המטרה כשלעצמה, אלא אנו עמלים כבר בימים אלו על מענה איכותי ומקצועי לפונים.