ביקור מרן שר התורה הגר"ח קנייבסקי שליט"א

ביקור מרן שר התורה הגר"ח קנייבסקי שליט"א (הגדל)

רבבות בביקורו ההיסטורי של מרן שר התורה הגר"ח קנייבסקי שליט"א בביתר עילית

מעמד חסר תקדים והתרגשות רבה בקרב תושבי ביתר עילית, שהשתתפו בביקורו ההיסטורי של מרן שר התורה הגר"ח קנייבסקי שליט"א בביתר עילית, במעמד מיוחד לחיזוק ענייני התורה והשבת.

כבר משעות הבוקר המוקדמות נערכו כוחות ביטחון רבים בעיר לקראת המעמד. ברחובות העיר המתינו אלפי ילדים ובידיהם דגלים מיוחדים לכבודה של תורה, כשהם מחכים לכניסתו של מרן בשערי העיר.

על פי הערכות המשטרה, נרשמה באירוע השתתפות שיא של כ-17,000 אלף איש, כאשר כבר משעות הבוקר המוקדמות צבאו המונים על שערי האולם בו נערך המעמד, על מנת לתפוס מקומות מיד עם פתיחת הדלתות. תוך דקות ספורות מאז פתיחת הדלתות, היה האולם כבר מלא על גדותיו, כאשר המונים נוספים נותרו בחוץ.

מעמד קבלת פנים נערך באולם האודיטוריום הגדול של העירייה ברח' ברסלב בעיר, בהשתתפות רבני העיר שליט"א, רבני השכונות והקהילות, מורי הוראה, דיינים וחברי הבד"צ, ראש העיר מאיר רובינשטיין, ממלא מקומו יצחק רביץ – שהנחה את המעמד, חבר הנהלת העיר יוסף שטרית ומנכ"ל רשת הגנים ישראל גולומב, סגני ראש העיר וחברי המועצה, לצד מנהיגי קהילות הקודש מכל החוגים והעדות, ובעיקר – אלפי תושבי העיר, שמילאו את האולם עד אפס מקום.

עם כניסתו של מרן שליט"א לאולם יחד עם חבר מועצג"ת הגרב"מ אזרחי שליט"א, נעמד קהל האלפים על רגליו ופצח בשירת "ימים על ימי מלך תוסיף" במשך שעה ארוכה. לאחר מכן נאמרו פרקי תהילים לישועת הכלל והפרט ע"י הגאון ר' מאיר שמחה אוירבאך שליט"א רב שכונת הדקל.

את המשא המרכזי במעמד נשא הגאון הגדול רבי ברוך מרדכי אזרחי שליט"א ראש ישיבת עטרת ישראל וחבר מועצגה"ת, שהרעיד את הקהל ערב פתיחת זמן חורף בישיבות, והכריז, כי "נוכחותו של מרן שר התורה מחייבת את הציבור. התורה לא ניתנה ליחידים, כל אחד ואחד חייב לשאוף לגדלות אין סופית בתורה בכל חלקיה, בעמל וניצול הזמן אשר יש להקפיד עליו מכל משמר דבר יום ביומו". כמו"כ הזכיר את עניין חיזוק שמירת השבת וההקפדה על קבלת שבת בזמנה ואף קודם לכן.

לאחמ"כ נערך סיום מסכת שנלמדה בישיבת בן הזמנים "רבנו יוסף שלום" בראשות הרה"ג עובדיה הומינר, העומדת בנשיאותו של מרן.

בסיום מעמד קבלת הפנים, ביקר מרן בהיכל "הישיבה הגדולה רמות" בראשות הגאונים רבי חיים יהודה מן ההר שליט"א ורבי משה פינקל שליט"א, אשר קבעה את משכנה בעיר ביתר עילית, והאציל מברכותיו על הישיבה, ראשיה ותלמידיה.

לאחר מכן נסעה שיירת הרכבים  לאתר הגנרטור החדש בגבעה ב', שם התקיים טקס חנוכת הגנרטור החדש שע"י ועד מאירי השבת בראשות הרב מרדכי באש. לאחר דברים שנשא המרא דאתרא הגר"י טופיק שליט"א, כובד מרן בהפעלתו הראשונה של הגנרטור והאציל מברכותיו לכל העוזרים והמסייעים לדבר גדול וחשוב זה.

בהמשך התקיימה תפילת מנחה ברוב עם בבית המדרש החדש שע"י "קהל פרושים" בשכונת הגפן שם הותקנו מערכות חשמל ומים מיוחדות לשבת  כהוראת מרן שליט"א.

סיומו המוצלח של הביקור, מהווה צל"ש לצוותים שעמלו על ההכנות לביקורו של מרן שליט"א, החלו כבר מסוף השבוע שעבר, עם קבלת האישור על ביקורו של מרן בביתר. צוותי עיריית ביתר נערכו בחפ"ק מיוחד לתכנון וארגון האירועים המרכזיים בניצוחו של ראש העיר וממלא מקומו, וכן נציגי דגל התורה יוסף שטרית וישראל גולומב, וצוות לשכותיהם, והפיקו אירוע מאורגן לעילא, זאת על אף זמן ההתראה הקצר שניתן.

ראש עיריית ביתר עילית מאיר רובינשטיין אמר: "התרגשתי מאוד מהמעמד. יום ביקורו של מרן שר התורה בביתר הוא יום חג לעיר. אשרינו שזכינו שמרן שליט"א יגיעו לעירנו, ויאציל מברכותיו לתושבי העיר. ברכתו של מרן בפרט בימים אלו, היא זכות גדולה ובוודאי שתשמור על העיר מכל פגע רע".

ממלא מקום רה"ע יצחק רביץ שעמל על הכנת המעמד ואף הנחה אותו, אומר, כי "ביתר עילית התלכדה לכינוס היסטורי, חסר תקדים. כתושב ותיק בעיר, אני יכול לומר שמעולם לא ראיתי מעמד כזה בביתר עילית, כאשר אלפי תינוקות של בית רבן עומדים ברחובות העיר ודגלים בידיהם, וחולקים כבוד למרן שר התורה. ניתן היה לחוש את הדריכות באוויר בעת משאו של ראש ישיבת עטרת ישראל הגרב"מ אזרחי שליט"א, שחיזק את הציבור לקראת זמן חורף הבעל"ט".