תאורה חכמה בביתר עילית

תאורה חכמה בביתר עילית (הגדל)

מערכות מחשוב מתקדמות ישלטו בתאורה ברחבי העיר

מובילים בטכנולוגיה: עשרות מערכות 'שכווי' מתקדמות שמותקנות בימים אלו בעיר, ידליקו את התאורה העירונית בהתאם לזמני הזריחה והשקיעה, ויחסכו הוצאות חשמל גדולות המערכת מכילה את זמני הזריחה והשקיעה ל-15 השנים הבאות

אלפי עמודי התאורה הפזורים ברחבי העיר ביתר, יידלקו בקרוב במדויק על פי זמני הזריחה והשקיעה, וזאת בהתאם למערכת מחשוב מיוחדת הנקראת 'שכווי' שנרכשה ע"י העירייה ומותקנת בימים אלו במרכזיות התאורה שברחבי העיר.

במצב כיום, נדלקת התאורה באופן אוטומטי ע"י מערכת "פוטו אפ", האמורה להדליק את התאורה בהתאם למצב האור. אלא שבפועל, נדלקת המערכת שלא לצורך בשעות רבות – כמו בתנאי עננות למשל, ואפילו כאשר חיישן המערכת מתלכלך, מה שמביא לשעות ארוכות בהם דולקים עמודי התאורה בשעות היום, שלא לצורך, בעלות כספית גבוה.

כדי להימנע ממצב זה, רכשה העירייה את מערכת ה"שכווי" החדשה, שתותקן בעשרות מרכזיות התאורה השולטות על עמודי התאורה ברחבי העיר. המערכת מכילה את זמני הזריחה והשקיעה ל-15 השנים הקרובות, כאשר הדלקת התאורה מתבצעת אחרי השקיעה והכיבוי נעשה בזריחה. לצד זאת, המערכת מאפשרת שליטה ושינויים נדרשים, כאשר בצירי הביטחון ההיקפיים של העיר, מתוכננת הארכת שעות התאורה מעט יותר.

ראש העיר מאיר רובינשטיין אומר, כי עיריית ביתר עילית מצטרפת בכך לרשויות המובילות ביותר בארץ, תוך שימוש באמצעי הבקרה והמחשוב המתקדמים ביותר הקיימים בשוק. מרכזיות אלו מצטרפות לשורת אמצעים מתקדמים שהוכנסו באחרונה לשימוש במחלקות העירייה השונות.

לדברי יוסי יונה מנהל מחלקת שפ"ע, "ברחבי העיר מותקנים אלפי עמודי תאורה, ביניהם עמודים גבוהים של למעלה מ-10 מטרים, ואחרים נמוכים יותר בגובה של 5 מטרים. היעילות כאן גבוהה והחיסכון הצפוי בחשמל בהתאם לכך הוא גדול ומשמעותי".